ინგრედიენტები:
4 ც კარტოფილი
2 სუფრის კოვზი არაჟანი
200 გ ყველი ჩედარი
1 სუფრის კოვზი ზეთი
მარილი, პილპილი გემოვნებით
100 გ მწვანე ხახვი
4 ც ფირფიტა ბეკონი
მომზადების წესი:
საცხობ ფორმაზე მოათავსე კარგად გარეცხილი კარტოფილი, ზემოდან გადაუსვი ზეთი, მოაყარე მარილი და პილპილი და მოათავსე 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში.
პარალელურად, ტაფაზე შებრაწე წვრილად დაჭრილი ბეკონი.
გამოცხობამდე 2-3 წუთით ადრე კარტოფილი გაჭერი შუაში და გულში ჩაუდე ჩედარის ფირფიტა და ზემოდან მოაყარე წვრილად დაჭრილი ბეკონი.
გამომცხვარი კარტოფილი გადაიტანე თეფშზე, ზემოდან მოასხი არაჟანი, მოაყარე მწვანე ხახვი და მიირთვი გემრიელად.