საჭირო ინგრედიენტები:
300 გ გოგრა
½ ჭიქა არაჟანი
50 გ ქინძი
200 მ.ლ. წყალი
20 გ ნიორი
20 გ ხახვი
დაფნის ფოთოლი
მარილი, პილპილი გემოვნებით
მომზადების წესი:
დაჭერი გოგრა პატარა ნაჭრებად, დაასხი წყალი და მოხარშე. ხარშვისაას დაუმატე დაჭრილი ხახვი, ქინძი, დანაყილი ნიორი და დაფნის ფოთოლი. ეს ყველაფერი მოხარშე ერთად ბოსტნეულის მზადყოფნამდე.
მოხარშული გოგრის გული მოათავსე ბლენდერში, დაუმატე მარილი და პილპილი გემოვნებით და დააბლენდერე. მიღებული ერთგვაროვანი მასა გადმოიღე თეფშზე, მოასხი ზემოდან არაჟანი, მოაყარე მოხალული გოგრის თესლი და მიირთვი გემრიელად.