რეცეპტები
გარგარის ჯემი

გარგარის ჯემი

 

ინგრედიენტები:

  • გარგარი – 1 კგ (დასუფთავებული, კურკის გარეშე)
  • შაქარი – 600 გრ
  • ლიმონის წვენი – 2 ს.კ. (ან ნახევარი ლიმონის წვენი)

მომზადება:

  1. გარგარი კარგად გარეცხე, გაჭერი ორად და ამოიღე კურკა.
  2. დაჭერი საშუალო ზომის ნაჭრებად.
  3. მოათავსე ქვაბში და მოაყარე შაქარი. გააჩერე დაახლოებით 1-2 საათით, რომ გარგარმა გამოუშვას წვენი.
  4. დააყენე საშუალო ცეცხლზე და ურიე პერიოდულად.
  5. როცა დუღილს დაიწყებს, დაამატე ლიმონის წვენი – ეს ჯემს მჟავიანობას, არომატს და უკეთეს კონსისტენციას მისცემს.
  6. ხარშე დაახლოებით 25–30 წუთის განმავლობაში, ან სანამ მასა შესქელდება.
  7. შეგიძლია გამოიყენო ბლენდერი, თუ გირჩევნია უფრო ერთგვაროვანი ტექსტურა.
  8. ცხელი ჯემი ჩაასხი სუფთა, სტერილიზებულ ქილებში და გააციე.


თუ გსურს დაამატე ცოტა ვანილი ან დარიჩინი – გემო კიდევ უფრო განსაკუთრებული გახდება!

იდეალურია პურზე გადასასმელად, ბლინებზე, იოგურტში ან ყველთან ერთად.

 

სხვა რეცეპტები